Støt nu

Hjælpeaktion

ha

Hjælpeaktion er den årlige indsamling, som Adventistkirken afholder til fordel for ADRA Danmarks arbejde i hovedsagelig Afrika samt nødhjælp til katastroferamte områder

Midlerne fra Hjælpeaktion styrker ADRA Danmarks arbejde med både udvikling og nødhjælp. I de seneste år har Hjælpeaktion blandt andet støttet:

Tørkekatastrofen på Afrikas Horn

Over 4 millioner mennesker udsat for sult, og mange hundrede tusinde døde som følge af manglen på vand og mad. ADRA fik del i midlerne fra TV2's og DR's fælles indsamling og lagde desuden 1 million kr. oveni for at redde liv.

Støtte fra Hjælpeaktion: 108.000 kr.

Kraftige mudderskred i Uganda

På Mount Elgon i det østlige Uganda efterlod et mudderskred tusinder hjemløse. Mere end 1.500 huse blev ødelagt af det tunge mudder og over 50 mennesker omkom. ADRA distribuerede fødevarer samt presenninger og kogegrej,

Støtte fra Hjælpeaktion: 115.000 kr

Oversvømmelser i Pakistan

Pakistan blev igen ramt af oversvømmelser, som berørte over 5 millioner mennesker. Tusinder måtte forlade deres hjem, og mange afgrøder blev ødelagt. Der var stor mangel på rent drikkevand og mad samt telte og hygiejneartikler. ADRA etablerede et mobilt sundhedsteam bestående af læger, sundhedsplejersker og en ambulance.

Støtte fra Hjælpeaktion: 126.000 kr.

Oversvømmelser i Sydsudan

En kraftig oversvømmelse ramte Ulang-distriktet i Sydsudan, og skoler, huse og brønde blev oversvømmet. Mange børn har lidt meget på grund af oversvømmelserne. Mad og tøj er blevet distribueret og brønde renset og renoveret, så folk kan få rent drikkevand igen.

Støtte fra Hjælpeaktion: 100.000 kr.

Hjælpeaktions regnskab 2015

Vil du være med?