Støt nu

BURUNDI

smil

Action for Social Change

Vi har arbejdet sammen med ADRA Burundi siden 1989. Samarbejdet var i begyndelsen præget af landets voldsomme borgekrige og interne konflikter, og havde primært fokus på nødhjælp med genopbygning af skoler og sundhedsklinikker, samt udleeling af forskellige ting til landbruget som f.eks. såsæd og redskaber. I 2007, et år efter den seneste borgerkrig sluttede, begyndte vi at fokusere på mere langsigtet og udviklingsarbejde med menneskerettigheder, fortalervirksomhed og kapacitetsopbygning.

ADRA Burundi blev i 2013 en del af ADRA Danmarks Action for Social Change-program, som arbejder på at styrke civilsamfundet og lokale gruppe, så de kan være aktive rollemodeler i lokalsamfundet samt gå i kritisk dialog med regeringen og andre ansvarshavere og kræve deres rettigheder.

Spare-låne-grupper

ADRA støtter også oprettelse af spare-låne-grupper i Burundi. Spare-låne-grupperne er et banksystem, der gør det muligt for fattige at have en opsparing og dermed en mulighed for økonomisk uafhængighed, skolegang til deres børn og et mere velstående lokalsamfund. Spare-låne-grupperne er med til at bekæmpe fattigdom og sikre, at familier også kan overleve i perioder med dårlig høst.

Grupperne har både mænd og kvinder og er også med til at styrke kvindernes status i lokalsamfundet, fordi de nu spiller en aktiv rolle i familiens husholdning. Kvindernes afhængighed af mændene er blevet reduceret, fordi de gennem deres deltagelse i spare-låne-grupperne er blevet mere selvstændige.

Om Burundi

burundi bliv medlem

Burundi er et af verdens fattigste lande. Det rangerer som nummer 184 ud af 188 på Human Development Index og mere end 75% af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen. Dertil har landet af flere omgang fra 1972 til 2006 oplevet borgerkrige og blodige opgør mellem Tutsier og Hutuer, som har kostet flere end 300.000 mennesker livet.

Siden 2006 har der været ro og stabilitet i landet. Desværre opstod dog stor uenighed igen i 2015 om hvorvidt Præsident Pierre Nkurunziza kunne stille op til et tredje parlamentsvalg. Da Forfatningsdomstolen i maj 2015 validerede Nkurunzizas forfatningsholdige kandidatur skabte det en bølge af protester, og mange i Burundi har siden frygtet en gentagelse af tidligere konflikter.

 

Her arbejder vi…

 

*Burundi *Malawi *Rwanda *Sudan *Sydsudan *Syrien *Uganda *Yemen