Køb hus i Uganda

Giv udsatte mennesker i Uganda muligheden for at skabe sig et nyt liv.

Gå på opdagelse i den interaktive landsby, klik dig rundt og se, hvordan din støtte kan gøre en forskel

Læs mere om husprojektet i Uganda

Siden 2006 har ADRA Danmark med støtte fra Danida, private danskere og virksomheder som mæglerkæden EDC hjulpet 10.412 burundiske familier med at få et nyt hjem. Nu er projektet flyttet til det vestlige Uganda, der modtager mange flygtninge fra DR Congo.

Omkring 120.000 mennesker lever på et stort område i det vestlige Uganda, som den ugandiske stat har udlagt til beboelse for flygtninge. Området, der hedder Kyaka II, ligger i Kyegegwa-distriktet. Nu og fremover kan danskere gennem ADRA Danmark donere huse, der bliver bygget her. Når familien er flyttet ind, modtager doneren et billede af familien foran boligen samt en hilsen fra dem som tak for den store gave.

Hvorfor donere et hus?

For et menneske, der er flygtet over hals og hoved fra voldtægt, vold eller krig, betyder et hus med et solidt regntæt tag, fire vægge og en låsbar dør, både beskyttelse og en ny begyndelse.

Huset tjener som værn mod overgreb, tropevarme og regntid. Ordentlige bolig- og hygiejneforhold frigør tid og kan give mentalt overskud til at dyrke jorden samt tænke i indtjeningsmuligheder.

Alle mennesker har ret til en værdig bolig!

Særligt udvalgte modtagere af huse

Når flygtninge ankommer til Uganda, forærer staten dem et jordstykke, men de må selv bygge deres bolig. Denne opgave kan være uoverstigelig for familier med sygdom, handicap eller for mindreårige, der ankommer med yngre søskende uden forældrene.

Modtagere af de kommende donorhuse bliver udvalgt blandt disse særligt udsatte mennesker.

Giv et hus på et år


Giv din donation i rater, så du om et år har doneret enten et kvart, et halvt eller et helt hus.

GIV ET HUS PÅ ET ÅR

Huset beskytter os


Maisha Sifa Musanganya  er et eksempel på, hvordan det at få et hus gennem ADRA kan give en ny start for en familie.

LÆS MERE HER

ADRA Danmarks projekter i Uganda


ADRA Danmark har arbejdet i Uganda siden 1991 og var dengang fokuseret på at levere serviceydelser såsom at bygge skoler og levere brønde. Fokusset er over årene skiftet til kapacitetsopbygning af lokalbefolkningen, så de i højere grad selv identificerer problemer, behov og løsninger.

LÆS MERE HER

Se billeder fra opbygningen

Generalsekretæren på besøg

Moambi Bahati er flygtet fra DR Congo

ADRA Danmarks overordnede målsætning er at lindre akut nød samt at arbejde for en langsigtet og bæredygtig udvikling blandt fattige og underprivilegerede befolkningsgrupper. Fokus er at styrke deres muligheder for at skabe et værdigt liv.

ADRA Danmark . Concordiavej 16 . 2850 Nærum . Tlf.: +45 4558 7700

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: