"Den humanitære situation i Yemen og Syrien er kritisk, og der er behov for al tænkelig hjælp," udtaler generalsekretær Jens Vesterager fra ADRA Danmark.

26. oktober 2018

37,1 mio. kroner til ADRA’s humanitære arbejde i Yemen og Syrien

Akut nødhjælp, fødevaresikkerhed og forbedrede levevilkår for konfliktramte er nogle af de humanitære indsatser, der nu kan styrkes med den nye bevilling fra Danida til ADRA’s humanitære arbejde i Yemen og Syrien. På baggrund af en NGO-ansøgningsrunde har ADRA Danmark modtaget samlet 37,1 mio. kroner til det vigtige humanitære arbejde

”Det er med stor glæde, vi har modtaget beskeden fra Danida om de to bevillinger til Syrien og Yemen,” udtaler generalsekretær Jens Vesterager fra ADRA Danmark. ”Den humanitære situation i de to lande er kritisk, og der er behov for al tænkelig hjælp. Alle mennesker har ret til et værdigt liv – også selvom man lever som internt fordrevne eller i stærkt konfliktramte områder.”

I samarbejde med ADRA Syrien vil bevillingen på 15,1 mio. kroner blive anvendt til akut nødhjælp til internt fordrevne samt længerevarende indsatser med rehabilitering af basale sundhedsfaciliteter, skoler, vand- og sanitetsnetværk mv. Indsatsen retter sig mod de mest sårbare i vanskeligt tilgængelige områder omkring Damaskus, Aleppo og Homs.

I Yemen vil de 22 mio. kroner blive anvendt til at forbedre fødevaresikkerhed og levevilkår for konfliktramte og sårbare husstandei Hudaidah og Hajjah, der er to af de mest konfliktramte områder i Yemen.

Den yderst komplekse konflikt i Yemen har ikke fået meget international opmærksomhed og har ydermere udviklet sig til en kritisk humanitær situation for landets indbyggere.

”Både Yemen og Syrien er svært tilgængelige, konfliktramte lande. Men vi ønsker at yde assistance der, hvor behovet er størst, og derfor er vi også til stede i for eksempel Syrien og Yemen. Nu kan vi hjælpe endnu flere mennesker takket være de nye bevillinger,” slutter ADRA Danmarks programchef Helene Ellemann-Jensen.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: