​9,6 millioner kr. fra ECHO til ADRA Danmarks nødhjælpsarbejde i Syrien

06. juni 2018

​9,6 millioner kr. til nødhjælp i Syrien

Europa-Kommissionens afdeling for humanitær bistand og civilbeskyttelse ECHO støtter ADRA Danmarks nødhjælpsarbejde i Syrien med ny bevilling på 9,6 millioner kr

Med den nye bevilling på 9,6 millioner kroner fra ECHO kan ADRA hjælpe flere end 70.000 mennesker i Syrien med nødhjælp.

Nødhjælpsarbejdet skal først og fremmest sikre, at befolkningen har adgang til rent vand, et tag over hovedet og at børn i skolealderen kan komme i skole.

ADRA Danmarks fokus er at hjælpe de mest udsatte, blandt andet i nogle af de områder, som længe har været afskåret fra hjælp udefra. Nødhjælpsarbejdet er målrettet enlige mødre, ældre mennesker, mennesker med handicap og børn, der er droppet ud af skolen på grund af krigen.

”Syriske piger og drenge har lidt voldsomt under konflikten i Syrien, og det estimeres, at to tredjedele af alle børn i landet har mistet en af deres kære, fået ødelagt deres hjem eller selv er blevet såret. Dem skal vi hjælpe tilbage til et værdigt liv, og her er psykosocial hjælp og skolegang i nogenlunde trygge omgivelser et skridt på vejen”, siger ADRA Danmarks generelsekretær Jens Vesterager.

13 millioner har brug for hjælp
Krigen i Syrien er nu gået ind i sit 8. år og har skabt en enorm humanitære krise. Flere end 13 millioner i landet har brug for humanitær hjælp og næsten fem millioner befinder sig i områder, hvor det er vanskeligt at komme ud med nødhjælp på grund af kampe og mangel på sikkerhed.

Civilbefolkningen er de primære ofre for krigen, der indtil videre har kostet mindst en kvart million mennesker livet – mange af dem børn.
ADRA har hjulpet ofre for konflikten i Syrien siden 2013 med både akut livreddende nødhjælp og mere langsigtede humanitære indsatser.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: