Danmarks Indsamling støtter i år ADRA Danmarks arbejde på at få bl.a. flere piger i skole. (Foto: ADRA Sudan)

13. januar 2022

ADRA Danmark er igen med i TV-show

På grund af ADRA Danmarks høje omsætning i 2019 er vi igen med i det stort anlagte tv-show på DR kaldet Danmarks Indsamling. Ikke siden 2017 har vi været med som en af landets 12 største NGO’er

Når der tælles ned til live-udsendelsen på DR den 29. januar 2022, er ADRA Danmark med helt oppe blandt de 12 største danske organisationer, der får direkte del i showets indsamlede midler.

Det er første gang siden 2017. I de mellemliggende år har ADRA været med som modtagere af penge fra Tilskudspuljen. Det gælder den rest på 10 procent af donationerne i showet, som bliver fordelt på en række mindre hjælpeorganisationer.

I år får ADRA støtte til et projekt i Vest Darfur, der skal fremme børns adgang til uddannelse og skabe trygge rammer for skolebørn med traumer. 

Mere omtale og eksponering
At ADRA er med blandt de største i showet det ene år og kun med som tilskudspulje-modtagere et andet år skyldes udelukkende økonomi. Organisationerne bliver vurderet på deres årlige omsætninger to år tilbage, og eftersom det beløb kan svinge mellem årene, er der også udskiftning blandt deltagerorganisationerne.

”At vi nu er med igen betyder, at vi modtager et lidt større beløb, end vi har fået de seneste år gennem tilskudspuljen. Beløbet, vi får, afhænger selvfølgelig af det samlede antal kroner, der kommer ind ved showet,” forklarer ADRA’s kommunikationschef Signe Lund Christensen.

Det er vigtigt for os at være med i Danmarks Indsamling, fordi omtalen og eksponeringen når et omfang, ADRA normalt ikke oplever.

”Det er sjovt at være med i så stort et fælles projekt, og vi kan både bidrage til showet og lære af at være med. Vores egne følgere og støtter bliver helt sikkert også stolte og glade af at se ADRA Danmark være med på skærmen. Vi håber selvfølgelig, at endnu flere mennesker lærer os at kende gennem Danmarks Indsamling. Vigtigst af alt er dog den fordel, at vi nu får direkte del i de indsamlede midler, så vi kan hjælpe endnu flere mennesker i verden,” siger kommunikationschefen.

Læs her mere om det ADRA-projekt, der får støtte fra Danmarks Indsamling 2022

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: