30. januar 2020

ADRA Danmark hjælper sydsudanesiske børn gennem Danmarks Indsamling

Når Danmarks Indsamling bliver sendt live fra Vejle nu på lørdag den 1. februar, er der sat spotlight på at hjælpe børn på flugt. Med støtte fra indsamlingens tilskudspulje kan ADRA Danmark hjælpe traumatiserede skolebørn i Sydsudan

De fleste børn i Upper Nile, Sydsudan, har mindst en gang i deres liv måttet flygte til et andet land eller til andre områder af Sydsudan. Nogle af børnene har mistet forældre, og langt de fleste har set mere, end forældre ønsker, at deres børn skal se.

Med penge fra Danmarks Indsamling 2020 vil ADRA lære sydsudanesiske børn om deres rettigheder og opfylde deres presserende behov for psykisk og social støtte i skolen.

’Børn på flugt’ er temaet for dette års Danmarks Indsamling, der løber af stablen med et stort anlagt tv-show i Vejle på lørdag den 1. februar. Danmarks Radio og 12 af Danmarks største hjælpeorganisationer står for selve indsamlingen, og sidstnævnte dusin modtager langt størstedelen af indsamlingsbeløbet. En rest på 10 procent vil dog blive fordelt på en række andre mindre hjælpeorganisationer, heriblandt ADRA Danmark.

Børnevenlige frirum
Den langvarige konflikt i Upper Nile, Sydsudan, har sat sit præg på samfundet. Her er udbredt brug af fysisk vold, mange tilfælde af seksuelle overgreb mod børn og rekruttering af børnesoldater. Desuden bliver mindreårige piger i stigende grad gift bort til ældre mænd, alene for at sikre familiers overlevelse i en region med sult.

Med midler fra Danmarks Indsamling vil ADRA etablere bygninger på tre af de skoler i Nasir-regionen, som vi i forvejen støtter. Bygningerne skal fungere som frirum for de skolebørn, som er mest belastede af traumer efter krig og flugt eller af en barndom under generelt traumatiserende vilkår med vold og overgreb.

I disse frirum vil børnene blive vist særlige hensyn i form af psykisk og social støtte fra voksne, der er uddannet i at identificere og hjælpe udsatte børn. Børn, der har brug for yderligere psykosocial hjælp, vil blive henvist til psykolog og andre relevante sundhedstilbud, hvor disse er tilgængelige.

Undervisning i rettigheder og konfliktløsning
Samtidig vil ADRA etablere børnegrupper, også med deltagelse af øvrige skolebørn, som skal lære om børns rettigheder generelt. Her vil deltagerne tillige blive undervist i konfliktløsning og i at tale deres egen sag.

For at beskytte børnene er det vigtigt, at alle i lokalsamfundet kender og respekterer børns rettigheder. Derfor vil ADRA tillige undervise forældre, lærere og lokale myndigheder, så de lærer at tage ansvar for børnene og sørger for, at der bliver passet på dem. Alle børn fortjener en tryg barndom, uanset hvor i verden de er født.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: