Corona-nedlukningen af Indien har store menneskelige og økonomiske konsekvenser. Daglejere i de store byer rejser tilbage til deres landsbyer og har ikke udsigt til at kunne tjene penge foreløbigt. Potentielt bringer de Corona med hjem (Foto: Raam Gottimukkala, Pixabay.com)

10. juli 2020

ADRA Danmark inddrager hinduledere i kampen mod Corona

Med over en million kroner fra Danida sætter ADRA nu gang i en oplysningskampagne om forebyggelse af Corona i to indiske delstater. Dette arbejde inddrager blandt andet hinduledere, som har stor indflydelse i befolkningen. Særligt udsatte familier vil desuden modtage et kontantbeløb til deres umiddelbare behov for mad

Corona spreder sig i disse uger voldsomt i Indien; et land hvor mennesker mange steder bor tæt, og hvor den stærkt smitsomme virus derfor har gunstige vilkår. ADRA Danmark går ind i kampen ved blandt andet at bruge penge på oplysning om forebyggelse.

Med nedlukninger af det indiske samfund har regeringen forsøgt at dæmme op for smittespredningen. Det skaber dog andre problemer, særligt for et stort antal fattige daglejere i de store byer, der nu ikke kan tjene penge.

Adskillelige af dem rejser tilbage til deres landsbyer i bl.a. delstaterne Uttar Pradesh og Vestbengalen, og her er heller ikke meget arbejde at få for de hjemvendte. Desuden har mange af dem brugt resten af de penge, de måtte have på at rejse hjem, da al offentlig transport er stoppet.

Der er generelt mangel på korrekt viden om Corona i befolkningen, og lokale myndigheder i de to delstater er ikke forberedte på at håndtere en pludselig stigning i antal smittede.

Konsekvensen af dette kan være en eksplosion i smittetal og antal døde.

Religiøse ledere skal fortælle om forebyggelse
Med 1.015.375 kroner fra Danida vil ADRA blandt andet igangsætte en oplysningskampagne, der skal sprede sig som ringe i vandet i de nævnte delstater.

ADRA hyrer lokalt placerede medarbejdere spredt over begge stater til dels at engagere ’influencers’ i deres område og få dem til at udbrede information om forebyggelse og håndtering af Corona, dels informere hjemvendte migranter og kontakte familier, der spreder rygter eller ikke vil testes. Dette for at undgå stigmatisering af Coronaramte.

Influencerne er blandt andre religiøse ledere såsom hindupræster, der har stor indflydelse blandt landets 80,5 procent hinduer.

Det anslås at kampagnen vil nå ud til mindst 200.000 mennesker i Uttar Pradesh og Vestbengalen.

Uddeling af kontanter til de mest udsatte
Derudover bliver 1.200 familier i delstaterne støttet med en engangsuddeling af kontanter, der skal afhjælpe deres umiddelbare behov for mad og andre basale fornødenheder.

Modtagerne, der primært er hjemvendte migranter og udstødte familier, vil blive udvalgt blandt dem, der ikke har modtaget hjælp fra myndighederne. De marginaliserede familier er ofte mennesker fra lavere socialklasser inden for det hinduistiske kastesystem.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: