ADRA Danmark-medarbejdere holder stående møde på kontoret (Foto: Maria Lykke Andersen)

23. januar 2020

ADRA Danmark udråber fredage som hjemmearbejdsdag

Siden nytår har det stået medarbejderne i ADRA Danmark frit for, om de vil arbejde hjemme om fredagen eller tage turen til kontoret i Nærum. Formålet er at give de ansatte ro til fordybelse i arbejdsopgaverne og dæmme op for stress. At medarbejderne dermed ikke bidrager til trafikbelastningen og heraf CO2-udledning er en bonus

Siden nytår har medarbejderne i ADRA Danmark hver fredag haft valget, om de skal op på cyklen, afsted med toget, ind i motorvejskøen for at komme på arbejde, eller om de skal beholde hjemmeskoene på og sætte sig til rette foran arbejdscomputeren i privaten.

Tiltaget med en hjemmearbejdsdag hver fredag skal ses som en håndsrækning til medarbejderne, så de får ro til at fordybe sig, og som en mulighed for at reducere eventuelt stress.” Sådan siger ADRA Danmarks generalsekretær Jens Vesterager.

Initiativet kan ses i lyset af, at danskernes arbejdsliv er i forandring; hvor stadig flere arbejder på deltid, og både offentlige og private arbejdspladser nu eksperimenterer med fire dages arbejdsuger.

Familievenligt arbejdsliv er integreret
I ADRA Danmark bor flere af medarbejderne i København. Trængsel i trafikken er derfor et element, de skal forholde sig til, særligt hvis aflevering af børn i institution skal foregå i ro og mag. I forvejen arbejder mange af de ansatte på deltid, og den gode balance mellem arbejdsliv og familie er en integreret politik i organisationen.

”Jeg og min søn bor langt væk fra ADRA’s kontor i Nærum, og en fast dag hjemme uden forstyrrelser i arbejdsopgaverne er et super kærkomment tiltag, der får hverdagen til at hænge bedre sammen for mig,” siger en af medarbejderne – humanitær koordinator Karen Garly Andersen.

Medarbejderne er vores vigtigste ressource
”Det er vigtigt for os at værne om vores medarbejdere. De er vores allervigtigste ressource, så dem passer vi på – og vi følger gerne deres ønsker til organisering af arbejdslivet. Selvfølgelig er hjemmearbejde en balance, for det gælder om også at sikre dynamik og samarbejde gennem tilstedeværelse på kontoret. Dog, er det er jo ikke til at vide, om en fast dag med fokus på fordybelse faktisk gør os endnu mere effektive?” siger generalsekretær Jens Vesterager.

ADRA-kontoret, der i øjeblikket arbejder på at formulere en intern klimapolitik, ser det også som en bonus for klimaet, at medarbejderne fremover ikke skal ud i trafikken på fredage. Mange bække små! Selv tager generalsekretæren så vidt muligt racercyklen til arbejdspladsen.

De frivillige hjemmearbejdsdage kører som et forsøg, der skal evalueres efter et halvt år.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: