(Foto ADRA; Marie-Jo Guth)

14.06.2021

ADRA-støtte efter vulkanudbrud i DR Congo

I slutningen af maj sendte Nyiragongo-vulkanen lava ned mod byen Goma, der også blev ramt af et udbrud for 19 år siden. ADRA sender bistand afsted til DR Congo for at hjælpe de berørte

ADRA Danmark sender ca. 305.000 kroner afsted til ADRA-kontoret i DR Congo for at støtte op om den berørte befolkning efter et vulkanudbrud. Pengene bliver taget fra kassen med indsamlede midler fra Hjælpeaktion og ADRA Danmarks ’Katastrofefonden’.

Næstsidste lørdag i maj gik Nyiragongo-vulkanen i den østlige del af landet i udbrud og sendte en strøm af lava i retning mod byen Goma nær grænsen til Rwanda.

Ifølge lokale og internationale hjælpeorganisationer stoppede den glødende lava, lige akkurat før den nåede byen, men rev alligevel mindst 32 personer med i døden. Sidst Nyiragongo gjorde skade var i 2002 med ca. 100 dræbte og 120.000 hjemløse. Nu 19 år efter er omkring 416.000 mennesker tvunget på flugt på grund af et nyt udbrud.

En prøvet befolkning
20 landsbyer er berørt, 3.629 huse er brændt ned, og ADRA DR Congo rapporterer om udbrud af kolera. Over 350.000 mennesker mangler mad, ca. 300.000 er uden rent vand, og omkring 54.000 mangler husly.

Pengene, vi sender af sted, skal indgå i en samlet hjælpepulje, som flere ADRA-kontorer i verden bidrager til. Hjælpen, der bliver koordineret af ADRA International, går til uddeling af vand og mad, udstyr til madlavning, myggenet, spande og støtte til seks sundhedscentre med blandt andet medicin. Det oplyser ADRA Danmarks humanitære koordinator Adriana Ferracin Kleivan.

“På trods af, at det er en meget robust befolkning, er denne krise en katastrofe for mennesker, der i forvejen skal forholde sig til politisk uro og epidemier,” siger den humanitære koordinator.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: