ADRA uddeler mad, vand og andre fornødenheder til dem, der har mistet alt. Her har familier fået husly i en sportshal (Foto: ADRA Syrien)

09. februar 2023

ADRA uddeler nødhjælp og skaber husly i Syrien

Siden det voldsomme jordskælv ramte det nordvestlige Syrien natten til mandag, har ADRA været på stedet og arbejdet utrætteligt for at hjælpe de berørte. ADRA Danmark samarbejder med ADRA Syrien om uddeling af mad, vand og andre fornødenheder til dem, der har mistet alt. Behovene er enorme

”ADRA Syrien har responderet hurtigt og meget professionelt i en voldsomt udfordrende situation,” udtaler ADRA Danmarks generalsekretær, Jens Vesterager.

”Jeg har netop været i et online-møde med ADRA Syrien, hvor det stod helt klart, at de har fået en imponerende respons i gang lynhurtigt,” fortsætter han.

Vandforsyningen er voldsomt udfordret i det nordvestlige Syrien. Ifølge ADRA mangler hele Aleppo by vand, idet myndighederne har afbrudt vandforsyningen af frygt for forurening.

ADRA Syrien har centreret deres indsats omkring byerne Aleppo, Latakia og Hama, hvor der er åbnet over 120 steder med midlertidigt husly, eksempelvis i sportshaller, skoler og moskeer. På disse steder uddeler ADRA vand, mad og tæpper.

Danmark støtter vandforsyning
Efter mange års borgerkrig er al kritisk infrastruktur i Syrien i forvejen stærkt udfordret. ADRA har med støtte fra Danida gennem mange år arbejdet med netop at reetablere vandforsyning og infrastruktur. Den humanitære situation i landet var i forvejen alvorlig. Før jordskælvet havde 15 millioner mennesker behov for nødhjælp.

ADRA Danmark oplever stor opbakning og interesse for at støtte hjælpearbejdet, både fra private givere og store donorer.

”Det er en overvældende katastrofe. Hurtig økonomisk støtte er afgørende i disse dage, for at vi kan hjælpe de mange mennesker, som har mistet alt i katastrofen,” udtaler Signe Lund Christensen, engagementschef i ADRA Danmark.

”Netop derfor er vi så glade for at opleve en stor og varm støtte og omsorg for vores arbejde.”

Kommentarer
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere:

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x