Her er en vandtank i byen Birlays ved at blive fyldt op, og der er rift om de livgivende dråber

13. marts 2023

Augustinus Fonden donerer til tørkeramte gennem ADRA

Tørken på Afrikas Horn er ikke overstået, og befolkningen i Etiopiens Somali-region har desperat brug for fortsat leverance af blandt andet vand

I en tid med store humanitære behov verden over, har Augustinus Fonden bevilget 1 million kroner til ADRA Danmarks arbejde med akut livreddende hjælp til familier i Etiopien. Her sulter de efter længerevarende tørke på Afrikas Horn.

”Vi er rigtig glade for, at Augustinus Fonden har valgt at støtte projektet i Etiopien. Den langvarige tørke er meget alvorlig og har store konsekvenser, så bevillingen vil virkelig gøre en forskel for familierne,” udtaler ADRA Danmarks programchef Jon Kristiansen.

Vigtigt at avlsdyr overlever
Projektet gennemføres i Somali-regionen i det østlige Etiopien. Specifikt skal bevillingen anvendes til uddeling af kontanter, drikkevand og foder til avlsdyr. Denne integrerede indsats bygger oven på allerede eksisterende aktiviteter, som ADRA Danmark og ADRA Etiopien arbejder med.

Ved at uddele kontanter til nødlidende familier er projektet med til at holde gang i en lokal økonomi samt give familierne selvbestemmelse over, hvad de har størst behov for at købe. På den måde bidrager hjælpen til at opretholde udsattes værdighed og stolthed i en vanskelig tid.

Avlsdyr er afgørende for at sikre fremtiden for familierne, også når tørken er ovre. Derfor uddeles også dyrefoder, for at avlsdyrene kan holdes i live og være en ’opsparing’ til fremtiden.

Det skønnes, at omkring 25 millioner mennesker i Etiopien lige nu har behov for akut humanitær hjælp. I Somali-regionen vil omkring 8,5 millioner mennesker have behov for fødevarehjælp inden juni 2023, og heraf vil 720.000 være udsat for ekstrem hungersnød.

Kommentarer
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere:

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x