21. december 2018

Banan-snack ændrede 62-årig enkes liv

Rank og stolt fortæller Edina Twaya fra Malawi om sin rejse fra fattig enke til selvstændig forretningskvinde. Hjælpen kom i form af en spare-lånegruppe faciliteret af ADRA

Med sit pink- og hvidmønstrede stofstykke om håret og et mørkegrønt klæde bundet om livet er Edina Twaya klar til endnu en dag i forretningen. Her sælger hun banan-fritter – en lille snack, der har ændret hendes liv.

Rejsen til en bedre tilværelse har været lang og startede, da hun som 58-årig blev enke. I fire år levede hun af sine børns lidet prangende indtægter, indtil hun som 62-årig blev introduceret til ADRA’s spare-lånegrupper.

Læs mere om spare-lånegrupper.

En visionær kvinde

Via spare-lånegruppen blev Edina dygtig til at spare op og tage små lån til investeringer i forretninger. Med indtægten fra de små forretninger betalte hun lånene tilbage, tog nye lån og investerede i flere forretninger. Således fik Edina over en seks-årig periode opbygget sin egen forretningskæde, hvorfra der sælges banan-fritter.

Forretningerne har givet overskud nok til mad på bordet hver dag og et nybygget hus:

“Jeg har taget overskuelige lån, og hemmeligheden bag min succes er, at jeg er visionær. Det prøver jeg at give videre til andre enker i mit nabolag,” siger Edina og takker ADRA Danmarks partner ADRA Malawi, som faciliterer låne-sparegrupperne.

Uafhængig

Edina bor med sine fem børnebørn i Matipa-landsbyen, som ligger i Machinga-området i det sydlige Malawi. Men i dag er hun ikke længere afhængig af sine børns indkomst.

ADRA Danmarks partner ADRA Malawi faciliterer en række aktiviteter i Senior Chief Liwonde og Kawinga i Machinga-området. Aktiviteterne skal gøre lokalbefolkningen i stand til gennemskue deres rettigheder til en bæredygtig udvikling.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: