21. december 2018

Banan-snack ændrede 62-årig enkes liv

Rank og stolt fortæller Edina Twaya fra Malawi om sin rejse fra fattig enke til selvstændig forretningskvinde. Hjælpen kom i form af en spare-lånegruppe faciliteret af ADRA

Med sit pink- og hvidmønstrede stofstykke om håret og et mørkegrønt klæde bundet om livet er Edina Twaya klar til endnu en dag i forretningen. Her sælger hun banan-fritter – en lille snack, der har ændret hendes liv.

Rejsen til en bedre tilværelse har været lang og startede, da hun som 58-årig blev enke. I fire år levede hun af sine børns lidet prangende indtægter, indtil hun som 62-årig blev introduceret til ADRA’s spare-lånegrupper.

Læs mere om spare-lånegrupper.

En visionær kvinde

Via spare-lånegruppen blev Edina dygtig til at spare op og tage små lån til investeringer i forretninger. Med indtægten fra de små forretninger betalte hun lånene tilbage, tog nye lån og investerede i flere forretninger. Således fik Edina over en seks-årig periode opbygget sin egen forretningskæde, hvorfra der sælges banan-fritter.

Forretningerne har givet overskud nok til mad på bordet hver dag og et nybygget hus:

“Jeg har taget overskuelige lån, og hemmeligheden bag min succes er, at jeg er visionær. Det prøver jeg at give videre til andre enker i mit nabolag,” siger Edina og takker ADRA Danmarks partner ADRA Malawi, som faciliterer låne-sparegrupperne.

Uafhængig

Edina bor med sine fem børnebørn i Matipa-landsbyen, som ligger i Machinga-området i det sydlige Malawi. Men i dag er hun ikke længere afhængig af sine børns indkomst.

ADRA Danmarks partner ADRA Malawi faciliterer en række aktiviteter i Senior Chief Liwonde og Kawinga i Machinga-området. Aktiviteterne skal gøre lokalbefolkningen i stand til gennemskue deres rettigheder til en bæredygtig udvikling.

“Alle har lige ret til at følge og udleve deres egne drømme og evner. Derfor kæmper vi side om side med vores medmennesker for at styrke deres stemme”

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: