fbpx
21. november 2018

Burundi-huse igen til salg

Siden 2006 har ADRA Danmark i samarbejde med blandt andre ejendomsmæglerkæden EDC -Poul Erik Bech, tilbudt danskere at købe et hus til en familie i Burundi. Projektet har haft stor succes, og fortsætter derfor også som en del af ADRA Danmarks julekampagne. Et hus koster nu 4.695 kroner

Læs mere om, hvordan du kan købe et hus i Burundi her: www.adra.dk/husiburundi

Da borgerkrigen mellem hutuer og tutsier i Burundi sluttede, vendte mange familier hjem fra eksempelvis Tanzania og DR Congo, hvor de havde levet som flygtninge. En stor del af landets borgere havde dog intet at vende hjem til. Deres huse var ødelagte, og mange oplevede, at andre havde overtaget deres hjem. Samtidig var adgangen til mad og lægehjælp stærkt begrænset.

Boligerne, som de traumatiserede familier selv forsøgte at sætte op som ramme for et nyt liv, var utætte, manglede vægge og tjente ikke som tilstrækkelig beskyttelse for de i forvejen svækkede familier og deres husholdning.

Hjælp til selvbyg
Med penge fra Danida igangsatte ADRA Danmark og lokale samarbejdspartnere derfor et omfattende hjælpeprojekt, der siden har givet husly til over 13.910 familier. Husene, der består af tre rum, bliver bygget af sten og tag af bølgeblik.

Landsbyerne fremstiller i fællesskab selv vinduer, døre og sten, som tørrer i solen eller bliver brændt i en fælles ovn. For at styrke de enkelte familiers følelse af ejerskab til huset, er de selv med til at bygge. Hvis de kan!

Ny huspris
”Nogle af familierne er dog så svage, at de ikke selv kan bygge deres boliger, og det element er netop en af årsagerne til, at vi hæver husprisen en smule,” fortæller Bjørn Johansen, ADRA Danmarks programkoordinator for Burundi.

”ADRA Danmark har i november været nødt til at lade prisen stige med 25 procent, hvilket er et udtryk for rettidig omhu,” siger Bjørn Johansen.

Udover behovet for ekstra ressourcer til de svage familier, er stigende priser på brændstof og byggematerialer, kravet til dokumentation for donorerne herhjemme og stigende lønniveau på grund af Burundis høje inflation med til at øge udgifterne og dermed forhøje husprisen.

I tillæg til huset får familierne såsæd og frugttræer, så de kan forsyne sig selv med mad. Burundi er stadig et af verdens fattigste lande, hvor udfordringerne er massive.

“Alle har lige ret til at følge og udleve deres egne drømme og evner. Derfor kæmper vi side om side med vores medmennesker for at styrke deres stemme”

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: