20.11.2018

Burundi-huse har været en succes

Siden 2006 har ADRA Danmark i samarbejde med blandt andre ejendomsmæglerkæden EDC -Poul Erik Bech, tilbudt danskere at købe et hus til en familie i Burundi. Projektet har haft stor succes

Da borgerkrigen mellem hutuer og tutsier i Burundi sluttede, vendte mange familier hjem fra eksempelvis Tanzania og DR Congo, hvor de havde levet som flygtninge. En stor del af landets borgere havde dog intet at vende hjem til. Deres huse var ødelagte, og mange oplevede, at andre havde overtaget deres hjem. Samtidig var adgangen til mad og lægehjælp stærkt begrænset.

Boligerne, som de traumatiserede familier selv forsøgte at sætte op som ramme for et nyt liv, var utætte, manglede vægge og tjente ikke som tilstrækkelig beskyttelse for de i forvejen svækkede familier og deres husholdning.

Hjælp til selvbyg
Med penge fra Danida igangsatte ADRA Danmark og lokale samarbejdspartnere derfor et omfattende hjælpeprojekt, der siden har givet husly til over 13.310 familier. Husene, der indeholder tre rum, er blevet bygget af sten, og tagene består af bølgeblik.

Landsbyerne har i fællesskab selv fremstillet vinduer, døre og sten, som tørrer i solen eller bliver brændt i en fælles ovn. For at styrke de enkelte familiers følelse af ejerskab til huset, har de selv været med til at bygge. Hvis de kunne!

I tillæg til huset har familierne modtaget såsæd og frugttræer, så de har kunnet forsyne sig selv med mad. Burundi er stadig et af verdens fattigste lande, hvor udfordringerne er massive.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: