10. januar 2018

Danmarks Indsamling 2018: Hjælp Børn uden Hjem

I år er ADRA Danmark desværre ikke med i indsamlingen med landets 12 største organisationer. Vi siger stort tillykke til Dansk Folkehjælp, som er kommet med i stedet for, og er glade for, at vi med støtte fra indsamlingens tilskudspulje alligevel kan få mulighed for at hjælpe børn i Burundi med blandt andet mad, lægehjælp og uddannelse

Burundis børn og unge er vokset op i et land med dybe ar efter 13 års borgerkrig. Mange er blevet forældreløse og lever et liv præget af utryghed, sult og vold.I 2008 var 17 procent, i alt 650.000 børn, forældreløse i Burundi[1].

Mange har mistet deres forældre under borgerkrigen eller til HIV/AIDS.Borgerkrigen, der varede fra 1993 til 2006, har slået bunden ud af landets økonomi. I dag lever over 75 procent af landets befolkning under fattigdomsgrænsen, og kronisk sult og sydom er hverdag for mange[2].

Især de forældreløse børn og unge er udsatte. ADRA Danmark vil med støtte fra Danmarks Indsamling 2018 derfor blandet andet arbejde sammen med lokale grupper for at hjælpe 3000 underernærede forældreløse og udsatte børn og unge med adgang til mad og lægehjælp.

Mange af børnene har ikke fået en uddannelse, og projektet vil derfor også uddanne dem i simple håndværk, så de får mulighed for at tjene penge og klare sig selv.

Vold er en del af dagligdagen
Borgerkrigen har også betydet, at Burundi i dag er et land, som på mange måder er gennemsyret af vold. Mange har set og oplevet så meget vold, at det er blevet en naturlig måde at løse konflikter på.

Vold er en del af dagligdagen og det går også ud over børnene. Specielt forældreløse børn, som lever i plejefamilier, er ofte udsat for vold i familien.

”Forældreløse børn har desværre ofte meget lille værdi i Burundi. De bliver udsat for vold og overgreb og går sjældent i skole”, siger Program- og policyrådgiver i ADRA Danmark, Signe Lund Christensen og fortsætter:

”Derfor er det særligt vigtigt, at nogen kæmper for disse børns rettigheder. Alle børn har ret til et værdigt liv.”

Vi taler børnenes sag
Udover at hjælpe akut underernærede børn med mad, lægehjælp og uddannelse, vil ADRA Danmark derfor også tale for de mange udsatte børn, som lige nu ikke har nogen stemme i Burundi.

Gennem landsdækkende radioprogrammer vil vi sætte børnenes rettigheder på dagsordenen, og kæmpe for deres ligeværd og ret til et værdigt liv.Vi vil også uddanne 264 frivillige familierådgivere, som skal vejlede 300 plejefamilier i børns rettigheder.

[1]National Policy for Orphans and other vulnerable children, 24th September 2008”.
[2] UNDP (2017): Human Development Indicators.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: