17. september 2020

Entreprenør donerer murstensmaskine til ADRA’s husprojekt i Uganda

Entreprenør og livsnyder Flemmings Schantz har valgt at donere beløbet til den murstensmaskine, som skal forme fremtidens ADRA-huse i Uganda

ADRA Danmark har i 2020 videreført sit populære ’Byg et hus i Burundi’-projekt til et område i Uganda ved navn Kyaka II. For at gøre byggeprocessen så bæredygtig som muligt, er der brug for en maskine, med hvilken lokale håndværkere kan fremstille mursten på stedet.

Læs artiklen: Danskere kan købe huse til flygtninge i Uganda

Her kommer entreprenør Flemming Schantz ind i billedet. ADRA Danmark havde akkurat lige sendt en mail ud til tidligere samarbejdspartnere og virksomhedsledere med en opfordring til at finansiere murstensmaskinen, da den 50-årige esbjergenser meldte sig på banen med et positivt svar.

Flemming Schantz har selv, siden han var helt ung, levet af at bygge på huse. Først som tømrer og senere som den ansvarlige for en hel byggeproces.

Entreprenøren kender ovenikøbet typen af murstensmaskine, som han donerer:

”Jeg har set den i funktion på en murstensfabrik herhjemme, der eksperimenterer med forskellige typer af byggematerialer,” fortæller han over en telefonlinje fra sit hjem i Sydvestjylland.”

Se film om murstensmaskinen her:

Gavmild livsnyder

Flemming lærte ADRA’s arbejde at kende gennem familie, som kommer i Adventistkirken.

”Min mor er adventist og kendte til hjælpeorganisationen, der er udsprunget af Adventistkirken. For en del år siden fortalte hun mig om husbyggeriet i Burundi, og jeg syntes det lød som et fantastisk projekt. At ADRA tillige er en organisation med kun få udgifter til administration og fravær af skyhøje direktørlønninger, motiverede mig til at købe huse og nu også murstensmaskinen.”

Siden Flemming var dreng, har han haft et mål om at blive økonomisk uafhængig og få tid til alt det, der for ham giver livskvalitet. Flemming var en rod i skolen. Gad ikke bøgerne og ville hellere ud og tjene penge. Drivkraften var frihed og en trang til at gøre sine omgivelsernes manglende tro på ham til skamme. Han skulle nok vise, at gadedrengen kunne blive til noget.

Han begyndte som tømrerlærling i en alder af 15 år og har for nyligt afhændet sin entreprenørvirksomhed Schantz Byg A/S, så han nu kun ejer 10 procent.

Rejste sig efter en konkurs

Flemming har tjent sine penge gennem hårdt arbejde.

Målet om at have tid til at nyde livet er indfriet, men der skulle en konkurs til, før han for alvor lærte at drive forretning.

Han startede sin første tømrervirksomhed som 18-årig, men gik fallit året efter. Han mistede alle sine anskaffelser: Firma, biler, to iskiosker og det hus, han lige havde købt.

”Jeg havde store ambitioner, men ikke styr på at drive forretning. Jeg knoklede i seks år, indtil gælden var betalt af,” fortæller Flemming.

Lærepengene var dyre, men godt givet ud, mener han selv. Slideren i ham rejste sig, og han etablerede en ny tømrervirksomhed – nu med en kompagnon. Fem år efter etablerede Flemming entreprenørvirksomheden F. Schantz Aps – i dag Schantz Byg A/S og Schantz Holding ApS.

”Jeg er stadig engageret i mine ejendomsforretninger, hvilket kræver et par få timers arbejde foran computeren i hverdagene, men det kan jo gøres fra alle steder i verden.”

Hvis du vil høre mere om, hvordan du eller din virksomhed ligesom Flemming Schantz kan støtte ADRA-projekter, er du velkommen til at ringe til Maria Bøg på telefon: 4558 7709 eller kontakte hende på mail: marbog@adra.dk

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: