(Foto: Janelle Walikonis)

19. juni 2018

​Et langt liv på flugt

Ifølge FN er 68 millioner mennesker på flugt på verdensplan. Mange flygtninge lever årevis i flygtningelejre. ADRA Danmarks nødhjælpsarbejde har fokus på at give mennesker på flugt et værdigt liv og et håb for fremtiden

Den 20. juni er det FN’s Flygtningedag, og en særlig anledning til at sætte fokus på de 68 millioner mennesker, som er tvunget til at leve et liv på flugt fra deres hjemland eller som internt fordrevne i deres eget land.

Lever årevis i flygtningelejre
Millioner af flygtninge lever i kæmpestore flygtningelejre i eksempelvis Bangladesh og Uganda, og her kan de desværre med stor sandsynlighed se frem til at skulle leve i mange år. For mennesker på flugt handler det derfor om mere end blot overlevelse og akut nødhjælp.

”ADRA Danmark arbejder i flere af de største flygtningelejre i verden, for eksempel i Bidi Bidi-lejren i det nordlige Uganda. Her har vi fokus på at give mennesker et værdigt liv gennem langsigtet nødhjælpsarbejde, som er med til at give mennesker på flugt mulighed for at vende tilbage til livet udenfor flygtningelejren,” fortæller Jens Vesterager, ADRA Danmarks generalsekretær.

”Ca. halvdelen af alle flygtninge er børn og unge under 18 år, og en vigtig opgave for ADRA Danmark er netop at give børn på flugt en mulighed for at komme i skole, få en uddannelse og dermed og et håb for fremtiden”, fortsætter Jens Vesterager.
For ADRA Danmark er ligeværd en central værdi. Mennesker på flugt er blandt verdens mest udsatte og netop derfor er det vigtigt også at give dem mulighed for at forme en værdig tilværelse og en hverdag på trods af et liv på flugt.

ADRA Danmark er en international udviklings- og nødhjælpsorganisation.
Vores arbejde tager udgangspunkt i et kristent menneskesyn med næstekærlighed og respekt for det enkelte menneske i centrum. Vi arbejder for at alle mennesker har lige ret, mulighed og håb for fremtiden.
Vi er en del af det globale ADRA netværk, som hjælper mennesker med nødhjælp og langsigtede udviklingsprojekter i mere end 130 lande. 

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: