Ahmed Alwan Salem med datteren Haniyah, der lider af knogleskørhed (Foto: ADRA Yemen)

08. december 2020

Far: ”Når ADRA giver mad, får vi råd til medicin”

Ahmed Alwan Salem fra Yemen er far til en børneflok på 10, hvoraf to har brug for ekstra hjælp. Faren er tidligere militærmand, og familien lever af hans utilstrækkelige pension. Efter at husstanden er blevet modtager af ADRA’s fødevarehjælp, skal Ahmeds lille indtægt over en periode ikke længere gå til mad. Nu dækker pensionen datterens behov for medicin

Utallige yemenitiske familier har nu gennem flere år lidt under mangel på mad som en konsekvens af krig, inflation, ødelagte indtægtskilder og heraf dyb fattigdom. En af de familier er 61-årige Ahmed Alwan Salems, der består af forældre og 10 børn. To af børnene lider af sygdom og handicap.

Levevilkårene for familien er barske, men de var endnu sværere at håndtere, før Ahmeds husstand kom på ADRA’s liste over modtagere af fødevarehjælp.

Følelsen af magtesløshed dominerede den pensionerede militærveteran og gjorde ham søvnløs, når han tænkte på sine børns behov.

”Min datter Haniyah på 20 år lider af knogleskørhed, og uden medicin stønner hun jævnligt af smerte. Min psykisk syge søn Sabri på 24 år har også brug for medicin. Sommetider farer han vild i landsbyen uden at have kontrol over sine handlinger,” fortæller Ahmed, der bor i det sydlige Yemen.

Faren har normalt ikke råd til at købe medicin, idet hele hans i forvejen utilstrækkelige militærpension går til mad.

Kontanter til mad

Ahmed havde dog trods omstændighederne en fast tro på, at der en dag ville ske noget nyt, som kunne forbedre familiens liv. Da han første gang med støtte fra ADRA kunne skaffe de fødevarer, familien havde brug for, følte han det som en bekræftelse.

”Jeg vidste, at Gud en dag ville sende nogen til at hjælpe os. Vores helbred er forbedret, siden vi fik adgang til de forskellige fødevarer, og nu kan jeg bruge det meste af min indtægt på behandling af min datter. Jeg bekymrer mig ikke om at skulle skaffe mad, for jeg ved, at det hjælper ADRA med i en periode.”

Ifølge faren har Haniyah tilsyneladende fået det bedre. Han kan se det på de smil af lettelse, der sommetider viser sig i hendes ansigt. Ahmed er fuld af håb, og hans næste plan er at få sønnen Sabri i behandling.

ADRA Danmark har af forskellige omgange støttet yemenitiske familier med mad. Målgruppen er de mest udsatte befolkningsgrupper såsom familier med børn under fem år og mennesker med handicaps.

Med støtte fra fonde og private donationer hjælper vi lige nu husstande med dels at få mere mad, dels at blive klædt på med viden om ernæring. I samme projekt indgår oplysning om forebyggelse af Corona-smitte.

Helt konkret overfører ADRA Danmarks partner ADRA Yemen pengebeløb på de udvalgte familiers bankkonti. Husstandene får herved mulighed for selv at vælge, hvad de har mest brug for, og deres kontanter puster liv i den lokale fødevarehandel.

Du kan give familier som Ahmeds en julegave i form af mad. Se mere på www.adra.dk/jul

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: