25. november 2020

I mine værker er huse det trygge sted

ADRA Danmark har indgået samarbejde med Nicolaj Rasted, der er tegner, musikproducer og sangskriver. Kunstnerens mange værker med huse gav anledning til et samarbejde om støtte af ADRA’s ’Køb et hus’-projekt i Uganda. For Nicolaj er huset et symbol på liv og civilisation

I hele uge 48 vil 20 procent af salget af tegner Nicolaj Rasteds værker gå til ADRA Danmark. Pengene bliver øremærket projekt ’Køb et hus’ i Uganda. Huse figurerer i stort set alle Nicolajs værker, der bliver til alene ved hjælp af en tynd sort 0.05 fiberpen.

Køb værker af Nicolaj Rasted her

Inden for musikkens verden er Nicolaj Rasted blandt andet kendt for musikgruppen Hej Matematik, som han var en del af sammen med sin morbror Søren Rasted. Morbroren er med i popgruppen AQUA.

Nicolaj, der både er sangskriver og producer, laver i dag musik med blandt andre Stine Bramsen, kendt fra musikgruppen Alphabeat.

Hvorfor har du valgt at donere en del af dit salg i ugen for Black Friday?

På Black Friday er der efter min mening rigeligt fokus på rabatter og tilbud. Jeg vil derfor gerne give folk mulighed for at vælge en anden motivation for forbruget – ved at vende en rabat til en støtte.

Hvorfor lige tegne huse?

Et hus er for mig et ret fint og enkelt symbol på liv og civilisation. Mine værker er ofte præget af en natur, men også af en ensomhed eller en kulde. Husene figurerer som det trygge sted. Huset er det element, der samler motivet og giver det varme.

Hvorfor faldt valget på ADRA og deres husprojekt i Uganda?

Da jeg gennem en ven blev bekendt med ADRA’s husprojekt, blev jeg mindet om, at huset som det trygge og centrale element blot er en drøm for nogle mennesker.

ADRA’s byggeri af huse til flygtninge i Uganda er derfor en meget fin sag at støtte, synes jeg.

Hvordan bor du selv?

Jeg bor selv i et rækkehus med min familie. For mig er det vigtigt, at hjemmet er dét sted, hvor man kan slappe helt af og være sig selv.

Er du uddannet inden for kunstens verden?

Nej, men jeg har altid tegnet meget. Min morfar var arkitekt, og min mor er grafisk designer.

Hvor mange timer om ugen bruger du på at tegne?

I min normale arbejdstid skriver og producerer jeg musik for mig selv og til andre. Når jeg tegner, holder jeg pause fra melodierne. Især hjernen kan have godt af at komme væk fra musikken. Tegning er for mig et godt redskab til at få arbejdet lidt på afstand, og samtidig styrker disse pauser mit overblik. Derfor går en del af mine aftener med at tegne og arbejde på motiver.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: