05. maj 2020

Investering gav mor råd til nok mad og skolegang

Nuralsham fra Darfur i Sudan kan i dag betale for skolegang til seks af sine børn, og familien får mad nok på bordet. Det hele startede med et lån

Nuralsham er mor til otte børn, hvoraf seks er i skolealderen. Hun og familien bor i landsbyen Agoura i den vestlige del af Darfur-regionen.

For et par år siden blev Nuralsham del af en spare-lånegruppe (VSLA) sammen med 29 andre personer fra landsbyen. Da hele gruppen havde sparet op i fællesskab, inden for den tid de havde besluttet, kunne medlemmerne endelig optage lån fra kassen. Med et lån på hvad der svarer til 64 kroner, investerede Nuralsham i købmandsvarer, som hun efterfølgende solgte videre i byen. Af overskuddet købte hun en enkelt ged til at avle på. I dag ejer den driftige kvinde 11 geder og sælger fortsat købmandsvarer. Hun har for længst betalt det første lån tilbage.

”Jeg kan nu betale for mine børns skolegang og har råd til både mad og andre fornødenheder. Tak til ADRA for at have givet os idéen til at starte en VSLA-gruppe og for at have undervist os i hvordan,” siger Nuralsham.

Hvad er en VSLA-gruppe?

VSLA, der står for Village Savings and Loan Associations, er en ultralokal andelssparekasse, bare uden computere og ansatte bag en skranke. Når alle i en VSLA-gruppe kollektivt har sparet op med et fast beløb og til en fastsat tid, er det muligt for medlemmerne at optage lån fra pengekassen.

Læs mere om spare-lånegrupper

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: