(Modelfoto: ADRA Sydsudan)

01. juli 2020

”Jeg er stoppet med at give hånd”

ADRA’s personale i Sydsudan har gennem flere måneder oplyst om forebyggelse af Corona i alle landets 10 stater. En kvinde fra Upper Nile-regionen fortæller her, hvad informationskampagnen har betydet for hende

”Jeg hedder Nyakulang Begge Gatluak, er 28 år gammel og mor til fire børn. Jeg havde hørt om virusset kaldet Corona fra venner og nogle slægtninge, der kom fra Etiopien, men jeg tog ikke rygterne alvorligt, for oplysningerne var uklare. Jeg troede, at det kun var noget, der foregik i Etiopien.

Hvor jeg bor, har vi hverken adgang til aviser eller radio, så det er ikke nemt at få vigtig information.

Da min familie og jeg fik besøg af ADRA-folkene, kunne jeg stille spørgsmål og få afklaret, om de oplysninger jeg tidligere havde fået om Corona var rigtige. Min tro på, at sygdommen kun rammer folk uden for Sydsudan, blev gjort til skamme. ADRA fortalte, at allerede 655 var blevet smittet og seks var døde inden for mit lands grænser. (1. juli 2020 var tallet 2007 smittede og 38 døde).

Siden deres besøg minder jeg nu konstant mine børn om jævnligt at vaske hænder. Selv er jeg stoppet med at give hånd til andre, og jeg holder afstand til folk, selvom det kan være svært i et samfund, hvor langt fra alle tror på, at det, de får at vide, er sandt.

Jeg frygter, at mennesker fra Etiopien eller hovedstaden Juba tager smitten med til vores landsby, men jeg er taknemmelig for, at ADRA har skabt opmærksomhed om smittefaren. Vi, der er blevet informeret og lever efter retningslinjerne, må sprede denne viden i vores område.

Tak til ADRA og deres donorer!”

Nyakulang Begge Gatluak t.v. (Foto ADRA Sydsudan)

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: