28. november 2022

Jeg går hjem og studerer hver dag

Youssefs barndom i Syrien har været præget af krig, fordrivelse, død og fattigdom, men midt i alt dette mørke, er skolen et lyspunkt. Særligt glad blev han den dag, ADRA gav ham en skoletaske med indhold

Da Yousefs bror blev ramt af en morter, flygtede hele familien til byen Al Tell, hvor de stadig bor. At de måtte efterlade alt fra deres tidligere liv, fik betydning for familiens økonomiske situation og levestandard. Forældrenes forsørgelse af Youssef og hans to søstre blev så en tung en byrde, at familien tog en svær beslutning.

”Min far bad mig om at forlade skolen og finde arbejde for at hjælpe ham med at skaffe mad på bordet. Jeg har været ude af skolen, siden jeg var 12 år gammel, og arbejdet fra morgen til aften for at forsørge min familie. I dag er jeg 15 år,” fortæller Youssef.

Overrasket over skoletasken

“Da jeg hørte om ADRA’s uddannelsesprogram blev jeg ekstremt begejstret, fordi de fortalte mig, at jeg både kunne få undervisning og beholde mit arbejde! Jeg skulle ikke vælge mellem at hjælpe min familie og passe mine studier.”

Youssef fortsætter:

”Da skolesemestret begyndte, manglede jeg alle skolematerialerne. Min familie havde bare ikke råd til at købe de nødvendige ting. Jeg måtte vente på, at min søster kom hjem fra skole, så jeg kunne bruge hendes skoletaske og grej. Nogle gange kunne jeg ikke engang bruge hendes ting, fordi tasken var blevet slidt og måtte sys.”

Hvad Youssef ikke vidste fra start var, at ADRA også uddeler skoletasker med indhold til elever, der er tilmeldt programmet. Dette interview med ham blev lavet lige efter uddelingen.

“Jeg er virkelig overrasket over gaven,” siger Youssef og bedyrer, at han hver dag efter skole sætter sig ned for at studere. For ham er skolegang de første skridt henimod en realisering af drømmen om at blive pilot.

Kommentarer
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere:

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x