28. november 2022

Jeg har nu overskud til at tjene penge

36-årige Maombi Bahati og hendes tre børn modtog sidste år et hus doneret af danskere. Gaven har givet overskud på flere planer

Moambi Bahati og hendes tre børn (3, 5, og 7 år) måtte flygte fra deres hjemland DR Congo. De bor nu i flygtningebosættelsen Kyaka II i Uganda, hvor ADRA sørger for huse til særligt sårbare flygtninge.

”Min mand blev bortført af oprørere i vores hjemland. Vi hørte aldrig fra ham igen, og da oprørene kom tilbage til vores by for at dræbe folk, flygtede jeg ud i bushen med børnene. Senere nåede vi hertil,” fortæller Moambi.

I begyndelsen fik hun udleveret en plastikpresenning af autoriteterrne i bosættelsen, og med den skulle hun selv bygge sig et hjem.

”Efter et stykke tid blev presenningen fuld af huller, og regnen gjorde vores ejendele våde. Rotter havde let adgang til vores bolig. Ofte spiste de vores mad og gjorde vores ting ubrugelige. Når vi skulle på toilettet, måtte vi hver gang låne naboernes latriner.”

Hjælp til selvhjælp

Sidste år modtog Moambis familie og mange andre sårbare flygtninge et hus med bliktag, murstensvægge og en dør, der kan låses. Boligerne var blevet bygget med penge fra almindelige danskere.

Læs om ADRA’s husprojekt her

Nu sover vi uden at blive våde af regnen. Vi låser vores høst inde i huset og undgår, at forrådet bliver stjålet eller spist af rotter. Før brugte jeg penge, tid og energi på at reparere vores utætte hytte. Efter at vi fik huset har jeg haft overskud til at starte en lille forretning, hvor jeg sælger fisk, bønner og andre ting. Nu bruger jeg ressourcerne på at forsørge min familie.  Må Gud velsigne giverne for det, de har gjort.”

Kommentarer
Abonner
Notificer mig om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere:

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x