25. april 2022

Kontanter fra ADRA – slut med lammelse

Da 17-årige Gabriel blev ramt af en alvorlig lammelse, fik han kontant hjælp til medicin gennem ADRA's nødhjælpsprojekt i flygtningelejren, hvor han lever med sin familie

Gabriel Shaker Awtor er en ung mand på 17 år, der kom til Sudan fra Sydsudan som flygtning i 2014. Han bor med sin mor og otte søskende i en af de flygtningelejre, hvor ADRA yder nødhjælp.

En dag i 2020 kunne han pludselig ikke bevæge sig. En læge i lejren gættede på, at Gabriel var blevet ramt af en alvorlig form for leddegigt, men havde ikke ekspertisen til at behandle ham.  Uden udsigt til akut hjælp andre steder fra, solgte moren alle sine geder og rejste til Khartoum for at skaffe medicin til sønnen. Midlet viste sig at hjælpe, og Gabriel kunne nu igen glad bevæge sig og passe sin skole. Lettelsen var stor. Men for nyligt slap medicinen op, og nu havde moren ikke længere noget, hun kunne sælge for at købe mere medicin.

Heldigvis tog en lokal leder fra Gabriels lejrområde affære og kontaktede ADRA. Den unge mand og hans mor fik nu støtte i form af psykosocial bistand og blev registreret som modtagere af kontant beløb på hævekort.

Gabriel er endelig på benene og kan igen passe sin skole ligesom kammeraterne.

Læs mere om indsatsen her 

Projektet er finansieret af EU.

Kommentarer

Skriv et svar

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: