Judith Chikalipo

21. marts 2019

Læsefærdigheder er nøglen til succes

Da Judith Chikalipo lærte at læse og skrive, kunne hun endelig sætte gang i en positiv udvikling for sit liv

Analfabetisme havde forfulgt Judith Chikalipo lige siden, hun droppede ud af skolen som ung.

I 2015 tog hendes liv en drejning, da hun deltog i ADRA’s uddannelsesprogram målrettet voksne analfabeter. På bare et år lærte hun at skrive og læse.

Ligeværd og værdighed

For Judith har læse- og skrivefærdighederne gjort en kæmpe forskel.

Hun har fået mere selvtillid og er i dag en aktiv del af lokalsamfundet. Således oplever hun en større følelse af værdighed og ligeværd.

I 2017 valgte lokalsamfundet hende eksempelvis ind i skolebestyrelsen, og nu er hun blevet virksomhedsejer.

”I dag kan jeg selv foretage pengeoverførsler, lave simple forretningsplaner og hjælpe mine børn med lektier,” fortæller hun.

Sammen står mennesker stærkere

ADRA’s uddannelsesprogram, som blev et vendepunkt for Judith, er en del af vores tilgang ved navn ‘Action for Social Change’ (ASC).

Judith var deltager i en såkaldt Reflect Circle (red. reflektionsgruppe). Reflect Circle er en gruppestruktur i lokalsamfundet, som ADRA gennem ASC har faciliteret.

Hovedformålet med gruppen er at deltagerne identificerer problemer i lokalområdet, debatterer konsekvenserne af problemerne, aftaler aktioner for løsninger og gennemfører dem.

Som en understøttende aktivitet tilbyder cirklen, med hjælp fra ADRA, undervisning i at læse, skrive og regne til de af cirklens deltagere, som er analfabeter.

Læs om ASC her

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: