24. november 2021

Må Gud velsigne donoren rigeligt

Nyadwi Raurencia gennemlevede et mareridt og måtte flygte fra sit hjemland til Uganda. Her blev hun blandt andet bestjålet, fordi der ikke var nøgle til hendes logi. Nu kan hun endelig sove trygt om natten og leve en tryg tilværelse, som er en gammel kvinde værdig. Nyadwi har fået et rigtigt hus, doneret af en dansker

”Bevæbnede mænd angreb vores landsby, dræbte min mand og tog alle mine børn som gidsler. Da jeg senere fandt ud af, at de også havde slået mine børn ihjel, vidste jeg, at de ville komme tilbage efter mig. Derfor flygtede jeg hertil med andre, der var i samme situation som mig.”

Sådan lyder Nyadwi Raurencias beretning om, hvorfor hun måtte flygte fra sit hjemland DR Congo og slå sig ned i Uganda.

Bestjålet og bolig brændt ned

Den 76-årige enke ankom til Kyaka II, som er et område, den ugandiske stat har udlagt til beboelse for flygtninge fra nabolandene.

Når flygtninge ankommer og lader sig registrere af myndighederne i området, forærer staten dem et jordstykke og en stor hvid plastikpresenning. Med den skal de selv bygge sig et logi og med tiden måske en mere holdbar bolig.

Nyadwi fik da også bikset et hjem sammen, men byggematerialerne var ikke tilstrækkelige.

”Hver gang det regnede, blev min bolig oversvømmet, og det var svært for mig at holde mig tør og varm. Tyve stjal mine ting, når jeg ikke var der, og en dag, da jeg kom tilbage fra markedet, var mit hjem brændt ned til grunden.”

Et sted at være gammel

Nyadwis levevilkår ser anderledes ud nu, hvor hun er flyttet ind i et hus med et stærkt metal-tag, fire solide vægge og en låsbar dør. Alt sammen doneret af en dansk giver.

”Må Gud velsigne dem, der har givet mig denne gave. Det er nu muligt for mig at få en ordentlig nats søvn, uden forstyrrelser og frygt. Jeg kan forlade mit hus, uden at mine ting bliver stjålet. Fordi jeg er gammel og svag, kan jeg ikke arbejde så meget, og det eneste jeg ønsker mig af livet nu, er en fredelig og tryg tilværelse. Det har jeg fået i mit nye hus.”

I Kyaka II bor mere end 200.000 mennesker, og mange endnu mangler en tryg og tør bolig, de kan kalde deres hjem. Modtagerne af huse i ADRA Danmarks husprojekt bliver udvalgt blandt mennesker med særlige behov såsom familier med sygdom, handicap eller mindreårige, der ankommer med yngre søskende uden forældrene.

Du kan være med til at støtte disse mennesker ved at købe et hus her:

Se denne video med generalsekretær Jens Vesterager, der har hilst på nogle af de første modtagere af ADRA-huse i Uganda.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: