Sarah er en af modtagerne af ADRA-kontanter (Foto: ADRA Sudan)

31. januar 2022

Mad medicin og tøj for ADRA-penge

Før 60-årige Sarah fik kontanter af ADRA, risikerede hun overfald i sit forsøg på at skaffe penge til mad uden for flygtningelejren i Sudan

Kontanter gennem 4 måneder til 3000 særligt udvalgte, sårbare familier, er en del af den støtte, som ADRA giver sydsudanesiske flygtninge. Familierne bor i lejre i ’White Nile State’, Sudan.

Pengene skal dække familiernes mest presserende behov for mad og medicin og gerne børns skolegang.

Sarah på 60 år er en af de familieoverhoveder, der har modtaget kontanter fra ADRA. Hun bor med sin søn og hans familie. Sønnen forsørger også Sarahs søsters børn, så husstanden rummer 9 personer.

”Før vi modtog økonomisk støtte fra ADRA, var situationen ret alvorlig. Når vi manglede mad eller medicin, blev jeg nødt til at skabe indtægt ved at gå ud af lejren for at samle brænde til videresalg. Ofte blev jeg slået af mennesker fra det omkringliggende værtssamfund, som derefter tog brændet ud af min favn og bad mig forsvinde. Sommetider var vi nødt til at vade over floden i stærk strøm for at samle brænde fra områder, hvor ingen gjorde krav på det.

I december modtog jeg første gang 37.000 SDG (ca. 560 kr.) fra ADRA, hvilket virkelig hjalp min familie. Vi har kunnet købe den mad, vi skulle bruge, samt medicin og tøj til børnene.” Sådan lyder Sarahs egen beretning.

“I ADRA vil vi hellere give kontanter end levere maden i nødhjælpspakker. På den måde får værtssamfundene glæde af flygtningenes gang på de lokale markeder, og familierne får mulighed for selv at vurdere, hvad husstanden mangler allermest for at kunne klare sig,” forklarer humanitær koordinator Pia Jensen.

Projektet er støttet af EU.

 

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: