12. december 2022

Mistede sine 200 dyr i tørken

Enken Shamsa Mohamud på 65 år er en af dem, der har haft glæde af ADRA's nødhjælp under tørken i Etiopien

ADRA Danmark uddeler nødhjælp i Etiopien på grund af tørke- og sultkrisen på Afrikas Horn. Vandet er udeblevet i mere end fire regnsæsoner, og d.d. har det stadig ikke regnet.

Læs om nødhjælpsindsatsen her

ADRA’s pengekasse til nødhjælp i Etiopien løber tør i juni 2023, men indtil videre får omkring 50.000 mennesker gavn af ADRA’s nødhjælp, og en af dem er Shamsa Mohamud på 65 år. Hun er enke og overhoved for en husstand på 11 personer.

Tørken har taget livet af Shamsas levebrød – nemlig kvæget og andre husdyr. Shamsa er nedslået over at miste alle sine omkring 200 aktiver, der også var kilde til føde.

Da familien stod i en situation, hvor de hverken havde rent vand, mælk fra dyrene, penge at købe mad for, eller adgang til markeder med mad overhovedet, så de ingen anden udvej end at flygte fra deres hjemegn.

De søgte overlevelse i en lejr for andre internt fordrevne. Her mødte Shamsa nye udfordringer i form af utilstrækkelige mængder vand og mad, mangel på husly, hygiejne og toiletforhold, tøj, adgang til lægehjælp og skolegang til børnene. Ofte stod hun i kø i fire timer om dagen for at samle vand, der var alt for salt, og de var nødt til at bede nabofamilien om at dele det lidt mad, de havde.

”Jeg har ikke ord for, hvor meget det betød, da ADRA gav os omkring 700 kroner, så vi selv kunne købe, hvad vi manglede. Vi har nu også fået adgang til rent vand, hygiejne og toiletforhold,” fortæller Shamsa.

Kommentarer
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere:

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x