Laura i dialog med kvinder i Karamoja-regionen i det nordøstlige Uganda

09.10.2023

Ny kommunikationschef vil øge samarbejdet med kirken og erhvervsliv

Laura Nygaard Nielsen er den nye chef i ADRA Danmark, der fremover skal sætte retningen for organisationens kommunikations- og engagementarbejde. Hun er ikke ny i huset, idet hun gennem de seneste 10 år har haft ansvar for arbejdet i Uganda

Da medarbejderne i ADRA Danmark fik at vide, at Laura Nygaard Nielsen nu er organisationens nye kommunikationschef, var hovedpersonen selv på ferie.

”Det var meget mærkeligt ikke selv at kunne se mine kolleger i øjnene, da de fik nyheden. De fleste var selvfølgelig overraskede over, at en af kandidaterne til stillingen havde været intern,” fortæller Laura og smiler.

Laura har haft sin gang i huset siden 2013, da hun blev ansat som koordinator for ADRA Danmarks program i Uganda. Hun går derfor ind i sin nye funktion med massiv erfaring fra felten. Et aktiv, som både ledelsen og bestyrelsen forventer gavn af.

”Vi kender i forvejen Laura som en dygtig, progressiv og ansvarsbevidst medarbejder, der selv er god til at kommunikere. Med sit venlige og positive væsen er hun vellidt på både kontoret og i felten,” siger generalsekretær Jens Vesterager og fortsætter:

”Valget af Laura signalerer desuden, at vi i ADRA finder det vigtigt, at kvalificerede medarbejdere kan avancere internt.”  

Med til at beslutte
Udover ansvaret for programarbejdet i Uganda har Laura været tovholder på strategiudvikling og været ansvarlig for ADRA’s rettighedsbaserede arbejde, herunder at opbygge stærke civilsamfund og at fremme ligestilling mellem kønnene i ADRA’s partnerlande.

”Jeg har været glad for mit arbejde i program, men nu er jeg klar til at række ud og være talerør for udsatte mennesker på en anden måde. Blandt andet har ønsket om at tage del i mere overordnede strategiske overvejelser og beslutninger fået mig til at søge lederstillingen. Derudover er jeg uddannet i kommunikation og glæder mig til at kunne bidrage mere med mine kompetencer inden for blandt andet planlægning og strategiske kommunikationsprocesser,” forklarer Laura.

Vil styrke samarbejder
Den nyslåede kommunikationschef går da også ind i sin stilling med friske idéer og planer.

”Jeg vil styrke samarbejdet med private virksomheder, og her kommer vi også til at appellere til vores kirkelige bagland – Adventistkirken. I menighederne sidder mennesker med et stort solidt netværk inden for erhvervslivet. Mange af dem er selv virksomhedsejere. Jeg tror på, at ADRA sammen med erhvervslivet kan finde nye løsninger og kampagner, der gør en forskel og bringer håb og forandring til udsatte mennesker. Her handler det ikke kun om at have fokus på det økonomiske, men også det værdiskabende. Vi vil indgå samarbejder, der giver mening for både ADRA og virksomheden.”

Laura vil også indgå flere samarbejder med andre trosbaserede NGO’er for at kommunikere vigtige budskaber med en endnu stærkere røst.

ADRA-repræsentanterne i adventistmenighederne og de frivillige i ADRA Ung står ligeledes på Lauras liste over ønskværdige partnere.

”Mit mål er at involvere og engagere vores kirkelige bagland i langt højere grad end tidligere, så de kan blive talerør og ambassadører for ADRA.”

Stolt af ADRA
Laura sætter pris på at kunne blive i ADRA, selvom hun skifter til et helt nyt arbejdsområde.

”ADRA Danmark er en arbejdsplads, jeg er stolt af at være en del af. Vi er lige blevet set igennem sømmene på vegne af vores største donor – Udenrigsministeriet. Den endelige rapport bekræfter, at vi gør et topprofessionelt og bundsolidt arbejde. Selvfølgelig løber vi ind i udfordringer og problemer, der skal håndteres, sådan er humanitært arbejde ude i verden, men vores programmer ændrer rent faktisk menneskers liv. Derudover har vi gode arbejdsvilkår i forhold til familieliv og et godt kollegialt fællesskab. Hvorfor forlade det?” spørger Laura retorisk.

Kommentarer

Skriv et svar

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: