24. november 2021

Nyt skolesæt til en ambitiøs dreng

Ammar fra Syrien drømmer om at blive pilot. ADRA’s støtte i form af en skoletaske med indhold er et skridt på vejen til, at drengen kan passe sin undervisning. Gaven er doneret af danskere sidste jul

”Min taske var gammel og slidt, og jeg havde kun en enkelt kuglepen at skrive med. Min far havde lovet, at han ville købe nye skoleting til mig, men fik alligevel ikke råd. Nu har jeg fået en skoletaske, notesbøger, kuglepenne og alt, hvad jeg har brug for af ADRA, så jeg kan klare mig godt i skolen og blive pilot.”

Sådan lyder ordene fra 8-årige Ammar, der i efteråret modtog en skoletaske med indhold fra danske givere gennem ADRA Danmark.

Drømmen skærper Ammar i skolen

Siden Ammar blev født, har han boet i Hamouriya-området på landet i Damaskus. Hans forældre er fattige, og den syriske borgerkrig har påvirket familien både økonomisk, praktisk og psykisk.

Ammars far arbejder som daglejer for en tømrer, og hans daglige løn er ikke nok til at dække familiens behov.

Levevilkårene har dog ikke påvirket Ammars drømme om en bedre fremtid. Ifølge hans lærere er han et lidenskabeligt og ambitiøst barn, der er overbevist om, at han en dag bliver en pilot, der flyver over hele verden. Denne drøm får ham til at engagere sig ekstra meget i undervisningen.

Forældrene har ikke råd

Ammar er en af de mange børn, hvis skolegang i Syrien, ADRA Danmark støtter på forskellige vis. Blandt andet samlede vi sidste jul ind blandt danskerne, så fattige børn som Ammar kunne få de redskaber til skolen, som undervisningen kræver. I mange tilfælde har elevernes forældre nemlig ikke selv råd til at forsyne deres børn med det nødvendige.

Skoletaskerne med penalhus, skriveredskaber, viskelæder, skrivehæfter og geometrisæt er nået frem til de omkring 100 syriske skolebørn, som indsamlingsresultatet sidste jul rakte til.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: