ADRA Danmark har i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde skabt en ny hjemmeside, der skal gøre det lettere for lokale fællesskaber at bidrage til Verdensmålene.

29. september 2021

Skab handling med Verdensmålene

En ny hjemmeside tager dem ved hånden, som vil gøre noget for at fremme FN’s Verdensmål

Vi kan alle sammen handle for at bidrage til opnåelsen af Verdensmålene! Det var budskabet, da ADRA Danmark, Folkekirkens Nødhjælp og Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde torsdag lancerede en ny hjemmeside: Verdensmål – fra Ord til Handling.

Siden, der kaldes et handlingsmateriale, skal engagere lokale, kirkelige fællesskaber i at lave konkrete aktiviteter og handlinger, som bidrager til opnåelsen af FN’s 17 verdensmål.

I januar 2020 udgav organisationerne i fællesskab Verdensmålsbogen, som kobler Verdensmålene og den kristne tro gennem oplysning om verdensmål, teologiske refleksioner og spørgsmål til debat. Bogen har været en stor succes, men brugerne har efterspurgt et næste skridt: Handling!

”Det kan være rigtig svært at tage skridtet til at handle på Verdensmålene,” fortæller ADRA Danmarks kommunikationschef Signe Lund Christensen.

”Det kan virke uoverskueligt. Men faktisk er styrken i Verdensmålene, at de kobler det lokale og globale sammen, og at lokale handlinger i Danmark også er vigtige bidrag.”

Siden er tiltænkt lokale fællesskaber
På siden kan man lære mere om Verdensmålene, blive inspireret til handlinger og desuden finde et konkret værktøj, hvor man bliver ledt igennem en proces til at identificere, hvilke aktiviteter og handlinger, man vil sætte i gang.

Værktøjet er tiltænkt mindre lokale fællesskaber, fx spejdergrupper, menighedsråd, netværksgrupper, frivilliggrupper. Når man er gennem processen, har man lavet en handlingsplan og er klar til at gå i gang.

”Vores tanke er, at fællesskaberne i vores organisationers kirkelige baglande rigtig gerne vil gøre en forskel i verden. De er handlekraftige, og nu holder vi dem lidt ’i hånden’ til at komme i gang. Alle kirker vil desuden gerne række ud over sig selv og ud i lokalområdet, og det er alle de her aktiviteter en oplagt mulighed for,” forklarer Signe Lund Christensen.

En potentiel bruger af siden er Sofie Larsen Kure, projektkoordinator i Grøn Kirke.

”Vi vil anbefale hjemmesiden til vores medlemmer, for det giver god mening, at der nu kommer hjælp til handling for alle de 278 grønne kirker, vi arbejder med. Jeg har lige haft et møde med kirkegårdsledere og gravere, og de nærmest bønfaldt os: ”Vi vil gerne gøre noget, men giv os noget konkret, vi kan arbejde med.”

Også Marcus Ribberholt kunne forestille sig at bruge hjemmesiden. Han er praktikant i EXIST, der arbejder for at stoppe menneskehandel.

”Vi har særligt fokus på verdensmål 16, som er fremhævet på hjemmesiden. Det bliver interessant, når vi begynder at kunne blive inspireret og inspirere andre organisationer, som arbejder imod menneskehandel,” siger Marcus Ribberholt og hentyder til ’Inspirationsforum’ på hjemmesiden.

Han ser derudover gode muligheder i skabelonen for en handlingsplan, som kan printes fra siden.  

Handlingsmaterialet kan findes på www.verdensmaaloghandling.dk.

Verdensmålsbogen findes på www.verdensmaalsbogen.dk

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: