30. januar 2019

Syngende amerikaner er ny i ADRA Danmarks økonomiafdeling

ADRA Danmark har fået ny medarbejder. Misael Abdiel Dominguez er ny økonomiansvarlig for alle organisationens udenlandske projekter. Udover en mastergrad i regnskab kommer amerikaner-cubaneren med masser af liv og kulør

”Jeg fik virkelig jeres kultur at mærke, da jeg fyldte 30 år for nyligt. Mine tidligere kollegaer, elever og frivillige fra Vejlefjordskolens kostgymnasium overhældte mig med peber, fordi jeg endnu ikke er gift.”

Når Misael Abdiel Dominguez mindes fødselsdagsoplevelsen, griner han, så hele kroppen ryster, og således får han både fortalt om sin tidligere arbejdsplads og sin status på alderskontoen.

Amerikaneren fra Chattanooga i Tennessee er ud af en cubansk familie, men er født og opvokset i USA. På 2. uge er han i gang med at lære ADRA Danmarks systemer og projekter at kende.

Bogholder fuld af passion
Det er altid muligt at høre, hvor på arbejdspladsen, Misael befinder sig. Dels fordi huset er lille, og dels fordi han har en god tenorstemme.

”Jeg elsker at synge opera og har rejst rundt i USA med et operakor fra mit universitet. Vi nåede at producere en cd,” fortæller han på engelsk. At føre samtaler på dansk er endnu lidt svært for ham.

Derudover elsker ADRA Danmarks nye ’financial controller’, som det hedder på godt dansk, at fotografere, at rejse, at lave mad og at white water rafte (red.: at manøvre i gummibåd ned ad en strømfyldt flod med en åre).

Hvorfor Misael lige har valgt at arbejde med økonomi, skyldes bedstefaren, der var bogholder. Drengen Misael blev smittet af den ældre mands fascination af tal, og han fik ofte lov til at give en hånd med på kontoret, når regnskaber skulle afstemmes og checks kontrolleres.

Missionskald førte til Danmark
Misael er adventist og det var i første omgang kaldet til mission, der førte ham til Danmark.

”Jeg studerede på et kristent universitet derhjemme, hvor vi blev opmuntret til at rejse ud i verden og tjene vores næste med de evner, vi har fået. Min egen længsel efter at rejse ud og gøre en forskel blev født undervejs i studierne.”

Dog gik der otte år efter endt eksamen, før kaldet igen vækkede ham. Han havde da prøvet både at arbejde i en amerikansk NGO og i et milliardomsættende forsikringsselskab. På sidstnævnte arbejdsplads tog han den endelige beslutning.

”Det var lærerigt at arbejde i forsikringsselskabet, men jeg bliver mere motiveret af at hjælpe mennesker end at arbejde med milliarder på bundlinjen. På universitetets jobside opdagede jeg stillingen på Vejlefjordskolens kostgymnasium.”

Ved adventisternes skole i Vejle fungerede Misael som lederassistent i kostskolens drengeafdeling og som hjælpelærer i spansk og engelsk. Om aftenen var han gangvagt. Han elsker at arbejde med unge, og i USA var han ungdomspræst i sin kirke.”

Tilsyn med projekter i udlandet
Ifølge danske regler måtte Misael kun arbejde med mission i Danmark i halvandet år, og da tiden på skolen randt ud, ledte han efter et regulært job. Dels for at betale af på sin studiegæld derhjemme og dels for at efterleve sin drøm om at rejse ud i verden og gøre en forskel.

Misael skal blandt andet besøge ADRA Danmarks samarbejdspartnere for at føre tilsyn med økonomien i projekterne. På spørgsmålet om, hvad han mener at kunne bidrage med i organisationen, svarer han:

”Måske kan jeg efter behov være med til at forenkle nogle arbejdsgange og eksempelvis gøre det nemmere at rapportere, så tid og penge bliver brugt mest effektivt.”

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: