Her er et lille udsnit af de mange tusinde rwandere, som lærte at læse gennem de ni år, vi i ADRA kørte vores programmer

26. juni 2018

Tusinder har kæmpet sig ud af fattigdom i Rwanda

Ni års arbejde i Rwanda har skabt tydelige resultater

”Nu er jeg en stærk og glad kvinde. Det er helt nyt i mit liv!”

”Jeg kan nu give mine børn den største gave af alle: Uddannelse! Det havde jeg aldrig troet muligt.”

”Vi er alle sårbare – men sammen er vi stærke!”

Ovenstående er blot ganske få ud af mange udtalelser fra rwandiske kvinder, som gennem ADRA Danmarks langvarige samarbejde med ADRA Rwanda har kæmpet sig ud af fattigdom i nogle af de fattigste og mest afsidesliggende områder i Rwanda. 

ADRA Danmark har netop fået lavet en evaluering af de seneste ni års arbejde med programmet Action for Social Change i Rwanda. Evalueringen viser tydelige resultater og understreger effekten af udviklingssamarbejdet. 

Den 30. juni 2018 udfases et mangeårigt samarbejde mellem ADRA Danmark og ADRA Rwanda. ADRA har arbejdet med over 800 små lokale foreninger som for eksempel bondeforeninger og skolebestyrelser. Grupperne er blevet styrket i deres fælles arbejde, mens de enkelte medlemmerne også ofte har fået en øget indtægt gennem eksempelvis spare-lånegrupper og forbedret udbytte af afgrøder. 

Fokus på rettigheder
Endelig har mange tusinde, særligt kvinder, lært at læse. At kunne læse, skrive og regne er ikke blot en praktisk foranstaltning, det giver også mennesker en mulighed for at engagere sig i det samfund, de lever i. 

Programmet har haft et særligt fokus på menneskerettigheder. Alle deltagere har lært om deres rettigheder og hvordan de kan gøre krav på disse rettigheder overfor de lokale myndigheder. Det kan eksempelvis handle om børns mulighed for at i skole, kvalitet i undervisningen eller skolemad til de fattigste børn, da det er svært at lære noget på en tom mave.

ADRA Rwandas undersøgelser viser, at over 40.000 mennesker i projektområderne har fået bedre adgang til sociale services.I alt har over 28.000 mennesker og deres familier været direkte involveret i programmet. 

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: