09. oktober 2019

Veninder kom til undsætning

14-årige Susan fra Uganda er en af de mange piger, som bliver giftet væk i en for tidlig en alder. Dog, takket være Susans støttegruppe, er hun i dag tilbage i skole

For lidt over et år siden blev 14-årige Susan givet væk af sine forældre til en ældre mand. Forældrene havde indgået en aftale med ham om dette giftermål.

Susan var allerede taget ud af skolen og bragt hjem til ham, da hendes støttegruppe, etableret gennem ADRA’s projekt i Uganda, tog affære.

Støttegruppen besøgte Susans forældre og orienterede dem om, hvad loven siger om børneægteskaber og om børns ret til at gå i skole.

Med trusler om politianmeldelse blev forældrene modvilligt overtalt til at lade Susan komme tilbage i skole. I dag går hun i 6. klasse og drømmer om at blive lærer.

Langt fra alle piger får mulighed for at vende tilbage til skolen.

Som en del af ADRA’s program i Karamoja, Uganda, understøtter vi dannelsen af disse støttegrupper – såkaldte ’advocacy social clubs’. Her lærer medlemmerne om deres rettigheder, hvordan de bedst kan gøre krav på deres ret og om vigtigheden af at stå op for hinanden.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: