Her kan du støtte
Go Honduras’ børnekøkken

For kun 60 kroner kan du gennem Børnekøkkenet give skolemad til et barn i en hel måned

 

Børnekøkkenet i Honduras

Da familien Elkjær i 2009 rejste til Honduras for at arbejde frivilligt, tog de af sted med et ønske om at skabe en forandring, der varede ved. Resultatet blev Børnekøkkenet i Honduras. Her fortæller fysioterapeuten og familiefaren Arne Elkjær, hvordan det hele gik til

I 2009 rejste vi, familien Elkjær på fire personer, til Honduras for at arbejde frivilligt i fire måneder. I byen Valle de Angeles skulle vi give en hånd med på et hospital samt hjælpe til på et børnehjem. Vores overraskelse var stor over den ekstreme fattigdom, vi mødte i landet.

Vi rejste af sted med et ønske om at skabe en forandring, der varede ved – også efter, at vi var rejst hjem. Venner og kollegaer i Danmark havde givet os en del penge med for at gøre noget for fattige mennesker i Honduras. På forunderlig vis lagde tingene sig til rette, så vi i samarbejde med den lokale adventistkirke kunne starte ’Børnekøkkenet i Honduras’.

Formålet var dengang at give et dagligt måltid mad til 30 af de fattigste børn i lokalområdet. Mange børn kommer i skole med tomme maver og uden madpakke, hvis de i det hele taget kommer i skole. Nogle forældre vælger i stedet at sende børnene på gaden for at tigge. Andre er så fattige, at de må sende børnene på børnehjem.

 

Fremmødet i skolerne er steget 

Siden 2009 har vi løbende besøgt projektet, og der er sket en hel del siden begyndelsen. Børnekøkkenet har udviklet sig, og i dag får 140 børn et dagligt måltid mad i skolen.

Flittige kvinder i og udenfor Adventistkirken deler nu mad ud på to små skoler i et nærliggende bjergområde, hvor fattigdommen er helt ubegribelig. Derudover deler Børnekøkkenet mad ud til specielt trængende børn på den lokale skole i Valle de Angeles.

Hjælpen er udelukkende baseret på frivillig arbejdskraft, så donationer går ubeskåret til mad – kun fratrukket et lille administrationsgebyr til ADRA, som sørger for overførsel af pengene fra Danmark.

Når vi besøger skolerne, fortæller lærerne os, at andelen af børn, der møder op i klasserne, nu er langt højere end tidligere, og at børnene generelt er gladere og mere læringsparate. Ganske enkelt fordi de får mad.

Vi er meget taknemlige for at projektet lykkedes og stadig kører. Hver dag oplever 140 børn et lyspunkt i deres dagligdag – nemlig et måltid mad i deres sultne maver.

Tak til jer der har støttet, stadig støtter og som vil støtte fremover. Uden jer ville projektet ikke kunne fortsætte!

Med venlig hilsen Arne Elkjær

 

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: