Hvad er FMS

FMS handler om at give småbønder i blandt andet Afrika en forståelse for markedet, så de kender efterspørgslen og indretter udbuddet af deres afgrøder derefter

FMS: Farmer Market School:

FMS er som metode udviklet af Christian Sørensen, tidligere programrådgiver i ADRA Danmark. Læringsmetoden begyndte som et pilotprojekt i Zimbabwe og Malawi fra 2016 til 2017, og resultaterne har været gode. Vi arbejder løbende på at udbrede metoden til flere lande med fattige småbønder, der ønsker at få flere penge for deres afgrøder.

Minimal viden om markedet

Mange afrikanske småbønders primære indkomst stammer fra salg af de landbrugsprodukter, de har tilbage, når de har taget fra til eget forbrug. Derfor har det stor betydning for deres levevilkår, hvilken pris de får for deres varer.

Småbønder i mange udviklingslande har dog minimal information og viden om markedet for deres afgrøder. F.eks. ved mange ikke, hvor meget af varens værdi, de går glip af til mellemled, eller hvordan de kan optimere udbuddet af deres afgrøder i forhold til efterspørgsel.

’Learning by doing’-metoden

I FMS er disse spørgsmål netop i fokus. FMS er en læringsmetode, der kræver interaktion mellem ADRA og småbønderne. Landmændene må selv tilegne sig viden gennem ’learning by doing’-konceptet. ADRA er i den forstand blot fødselshjælpere.

Småbønderne lærer eksempelvis selv af afgøre, hvilke afgrøder der er gode til det marked, de sælger til, og hvordan de organiserer sig selv bedst muligt, så de lever op til markedets krav om kvalitet og mængder.

Se denne video om Farmer Market School:

 

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: