Hvad er RiHA

RiHA er et program, der ligger i grænsefladen mellem nødhjælp og udvikling. Målet er at give befolkningen i landene på Afrikas Horn modstandskraft i en tid med klimaforandringer

RiHA: Resilience in the Horn of Africa.

ADRA Danmark har udviklet RiHA-programmet ud fra erfaringer fra Sudan.

Sammen med sudanesiske agro-pastoralister (nomadestammer, der dyrker jorden) har ADRA Danmark identificeret forskellige metoder, der skal hjælpe pastoralisterne til at skabe sig en så stabil tilværelse som muligt.

Målet er, at de får skabt et levebrød, der ikke bare forsvinder fra den ene dag til den anden på grund af f.eks. ekstrem tørke.

Målgruppen prioriterer selv behov

RiHA baserer sig på dialog med lokalsamfundene, som opretter særlige grupper til at identificere og prioritere, hvilke behov der skal dækkes.

ADRA Danmark rådgiver undervejs i lokalgruppernes processer og finansierer en lille del af beløbene til eksempelvis de vandtanke, skoler og sundhedsklinikker, grupperne kommer frem til mangler.

Andelssparekasser

Derudover indeholder RiHA udbredelsen af de såkaldte spare-låne-grupper; en ultra lokal andelssparekasse.

Banksystemet giver medlemmerne mulighed for at spare op og låne til investeringer. På Afrikas Horn betaler medlemmet et ’ansøgningsgebyr’ for lån i stedet for renter, da sidstnævnte er imod Sharialoven.

Læs mere om spare-lånegrupper.

Læs om alenemoren Batul Ahmed Al-Amins, der ved hjælp af en spare-lånegruppe fik råd til en grøntsagsforretning.

Undervisning i landbrug

RiHA indeholder også undervisning i at dyrke jorden effektivt i tørre områder. Her er ikke tale om fysiske skoler, snarere om grupper, der erfaringsudveksler om nye landbrugsmetoder. Såkaldte Farmer Field Schools.

I Etiopien inkluderer RiHA desuden en ny metode – Pastoralist Field Schools, som er undervisning i jordbrug tilpasset nomadestammer, der ikke er landbrugsfolk, traditionelt.

X

Din browser er forældet!

Du benytter en forældet browser og vil ikke få den optimale oplevelse på siden.

Overvej at hente en af følgende browsere: